Tweeks sortiment smakar som vanligt godis, hur är detta möjligt utan vanligt socker?

Vi har fattat tycke för ett sötningsalternativ som kallas Erytritol och finns naturligt bl.a i vissa frukter, svampar och alger. Erytritol, tillsammans med en gnutta Steviolglykosider, utgör de den perfekta sötma som finns i vårt godis, men utan de otrevliga bismakerna ofta förknippade med dessa sötningsalternativ. 

Den fiber vi använder bidrar också till viss del till vår unika sötmaprofil med sin subtila och milda sötma. För bra för att vara sant? Nej - bara ett långt och gediget utvecklingsarbete!

 

jag är diabetiker. är tweeks godis ok för mig att äta?

I och med att vårt godis är tillverkat utan tillsats av socker finner du endast 1,5-4,7g sockerarter/100g i vårt sortiment. Dessa sockerarter är naturligt förekommande i växtfiberblandningen (IMO)och i det laktosfria mjölkpulvret vi använder. Tolerans och blodsockerpåverkan skiljer sig åt från individ till individ. Växtfiber av typen IMO har visat sig ha en varierad effekt på diabetiker, vi kan därför inte säga att vårt godis är ett lämpligt alternativ för alla diabetiker.

 

De flesta socker-fria/sockerreduceraDe sötsaker jag har testat gör mig dålig i magen. bör jag förvänta mig detsamma med Tweeks godis?

Det är väldigt vanligt att magen blir upprörd av sockerfritt/sockerreducerat godis då de ofta innehåller sockeralkoholer med låg toleransnivå för mage och tarm. Erytritol räknas också till kategorin sockeralkoholer, men är en sockeralkohol med en av de högsta toleransnivåerna. Dessutom har vi såpass små mängder erytritol i vårt godis att det inte anses ha en laxerade effekt. Alla individer är olika, testa vad som känns bäst för just dig.

 

Ni säger att ert godis har färre kalorier än vanligt godis- hur är det möjligt?

Erytritol och Steviolglykosider är i princip helt fria från energi. Dessutom är mängden spjälkningsbara kolhydrater i vårt godis markant mindre än i vanligt godis. Därför är det möjligt för oss att kunna erbjuda ett godis som smakar fantastiskt och samtidigt är kalorireducerat. 

 

kommer jag bli lycklig av att äta tweeks godis?

O, ja. Det är högst sannolikt.